DE CE sa purtam bijuterii din argint?

DE CE sa purtam bijuterii din argint?

30 Jun 2017 Helenas
DE CE sa purtam bijuterii din argint?

Chiar daca nu ai inca bijuterii din argint printre accesoriile tale, este bine de stiut ca sunt cateva aspecte pentru care bijuteriile din acest metal pretios merita o atentie deosebita.

Fiind unul dintre cele mai vechi metale pretioase, argintul a fost utilizat ca moneda de schimb, ulterior gasindu-si utilitatea in giuvaergerie - confectionarea bijuteriilor, a obiectelor de decor - si chiar in medicina.

Alegerea unei bijuterii dintr-un metal pretios este o alegere personala, ce tine de preferintele noastre individuale cumulate, in acelasi timp, si cu alti factori, mai mult sau mai putin dependenti de noi, factori ce tin de sanatate, resurse financiare, estetic, etc.

In primul rand, fara a indeplini vorba proverbului conform careia “Baba sufera la frumusete”, purtand bijuterii din argint (din metal pretios in general) avem sansele cele mai mici sau chiar deloc de a suferi reactii alergice. Inca din antichitate erau cunoscute proprietatile dezinfectante si antimicrobiene ale argintului, pastrarea alimentelor in vase de argint avand scop de purificare a continutului si de bariera impotriva dezvoltarii bacteriilor. Prin urmare, daca stim ca avem reactii alergice purtand bijuterii sau gablonturi din diferite aliaje, altele decat metale pretioase precum aurul si argintul, avem un motiv foarte solid de a alege in general un metal pretios si in particular argintul. Sanatatea a fost dintotdeauna la moda :)

Un aspect deloc de neglijat in alegerea argintului este cel financiar: comparativ cu aurul sau platina, argintul este mult mai ieftin, deci putem achizitiona mai multe bijuterii din argint decat din alt metal pretios cu aceleasi resurse financiare.

Iar acum, sa lasam aspectele limitative deoparte si sa trecem in revista alte motive care ne determina sa alegem bijuteriile din argint, motive ce tin de estetic si preferinte, cum ar fi diversitatea modelelor si culoarea metalului pretios: bijuteriile din argint sunt mult mai variate ca model, marime si forma decat cele din aur sau platina, avand mult mai multe combinatii, monturi, pietre pretioase si semipretioase; de asemenea, preferinta pentru bijuterii de culoare argintie, fac ca aurul sa iasa din sfera noastra de alegeri in materie de bijuterii. In plus, fiind un metal de culoare alb-argintie, arata foarte bine indiferent de culoarea tenului, poate fi purtat la orice tinuta, indiferent de culoare, comparativ cu aurul sau alte metale de culoare galbena.

Tot datorita culorii sale neutre, argintul arata foarte bine cu monturi de diamant, perle, rubin, smarald si safir, chihlimbar, jad, onix si alte cristale colorate comparativ cu metalele de alta culoare, punand in valoare mult mai bine aceste pietre pretioase si semipretioase.

Fiind ultimile doar in enumerare, nu in preferinte, marcasitele ocupa un loc aparte, fiind una dintre cele mai potrivite combinatii cu argintul datorita culorii si formei lor, istoria dovedind din plin acest lucru; deci daca marcasitele se numara printre pietrele tale favorite, combinatia cu argintul este una din cele mai reusite.

In concluzie, indiferent de motivul care sta la baza alegerii tale, o bijuterie din argint nu va trece neobservata, oricat de discreta ar fi.

Produse recomandate
Cercei lungi argint cu perle de cultura, paun si Cubic Zirconia

Cercei lungi din argint 925 cu perle de cultura de culoare alba si paun decorat cu cristale Cubic Zi..

 
Colier argint cu 3 fluturasi si perla

Colier din argint 925 model 3 fluturasi si perla alba de cultura, placat cu rodiu pentru un plus de ..

 
Set argint pandantiv si cercei cu cristale

Set din argint 925 format din pandantiv si cercei model 3 cristale Cubic Zirconia de culoare verde s..

 
Inel model celtic cu chihlimbar

Inel din argint 925 model celtic cu piatra ovala in mijloc din chihlimbar baltic..

 
Bratara argint cu fir textil nota muzicala cheia sol

Bratara cu fir textil impletit de culoare rosie si pandant din argint 925 model nota muzicala - ..

 
Pe aceeasi tema
Aboneaza-te la eleganta