Politica de confidentialitate

Politica de protectie a datelor cu caracter personal

SC BIG UNICAT TREND SRL-D cu sediul in Iasi, Tomesti, Chicerea, str. Iasomiei nr.23, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J22-2175-2016, CUI: 36600359, este operatorul de date cu caracter personal al site-ului www.helenas.ro denumit in continuare HELENAS. Aceasta politica de protectie a datelor cu caracter personal si confidentialitate impreuna cu Termenii si conditiile noastre explica modul in care sunt utilizate datele si informatiile personale colectate de pe site-ul HELENAS si drepturile tale in legatura cu aceste informatii si date.

Prin crearea contului tau sau plasarea unei comenzi pe www.helenas.ro si/sau abonarea la Newsletter-ul HELENAS iti exprimi acordul ca SC BIG UNICAT TREND SRL-D sa gestioneze datele furnizate de tine prin colectare, stocare și procesare informații personale in conditiile Legii nr. 677/2001.

Citeste cu atentie acest text pentru a intelege modul in care vom gestiona informatiile tale personale pe care le furnizezi cand doresti sa interactionezi cu HELENAS.

Ce date personale colectam?

Informatiile pe care le colectam, utilizam, stocam si transferam sunt cele legate de datele tale de indentificare (nume si prenume), de localizare (adresa de facturare si/sau adresa de livrare), datele de identitate ale contului online (adresa de e-mail si parola), datele de contact (telefon), datele din profilul tau (achizitiile si comenzile efectuate, produsele tale favorite), date tehnice, inclusiv adresele IP, datele tale de conectare, tipul și versiunea browserului, setarea și locația zonei temporale, tipurile și versiunile de plug-in, sistemul și platforma de operare, precum si alte tehnologii folosite pe dispozitivele pe care le utilizezi pentru a accesa site-ul nostru, date de marketing (preferintele tale de a primi informari de la noi), date pe care le colectam de la tine in momentul in care devii clientul nostru, numai cu acordul tau. 

Colaborarea noastra cu tine NU implica nici o colectare de date cu caracter special - acele date referitoare la originea rasială sau etnică, opiniile politice, convingerile religioase sau filozofice, calitatea de membru al vreunui sindicat, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală ori anumite tipuri de date genetice sau biometrice - si nici NU colectam date cu caracter personal clasificate ca si date sensibile in conformitate cu prevederile articolului 9.1 din REGULAMENTUL CE nr. 679 din 27 aprilie 2016. 

Cum colectam datele personale?

Datele tale personale sunt obtinute direct de la tine, cu acordul tau, prin plasarea unei comenzi pe site-ul nostru, prin crearea unui cont pe site-ul nostru, prin participarea la forumuri de discuții sau alte aplicatii de social media de pe site-ul nostru, prin abonarea la Newsletterul HELENAS, prin corespondenta telefonica, e-mail, scrisori sau in orice alt mod cu angajatii HELENAS sau prin intermediul tehnologiei automate atunci când interacționezi cu site-ul nostru prin utilizarea de cookies și alte tehnologii similare. Putem colecta informatii personale despre tine si de la terte parti sau surse accesibile publicului cum ar fi furnizorii de servicii si analiza (Google) sau furnizorii de servicii de livrare si plata (curier, banca).

Cum si pentru ce scop utilizam informatiile personale?

Datele tale personale vor fi utilizate doar atunci cand legea ne permite, in majoritatea situatiilor de utilizare avand consimtamantul tau pentru a putea duce la indeplinire un contract pe care urmeaza sa-l incheiem cu tine sau este in curs de derulare, pentru interesele legitime ale HELENAS sau ale unor terte parti (fara ca interesele si drepturile tale sa depaseasca aceste interese) ori atunci cand trebuie sa respectam o obligatie sau reglementare legala. 

Scopul utilizarii datelor tale personale sunt pentru gestionarea relatiei contractuale: pentru a te inregistra ca si client, pentru a procesa comanda plasata de tine pe site-ul HELENAS si pentru a-ti livra produsele (in vederea executarii contractului incheiat intre tine si HELENAS), pentru gestionarea intrebarilor si/sau reclamatiilor, pentru a te tine la curent cu modificarile termenilor contractuali si a termenilor si conditiilor site-ului HELENAS, pentru administrarea site-ului www.helenas.ro si, pentru a-ti oferi informatii despre noutatile si ofertele noastre speciale, pentru analiza datelor, testare, cercetare, statistici in vederea oferirii de publicitate relevanta.

In situatia in care vom utiliza datele tale personale in alte scopuri decat cele mentionate, iti vom aduce la cunostinta situatia si baza legală care ne permite să facem acest lucru. De asemenea, iti aducem la cunostinta faptul ca, atunci cand legea ne solicita si ne permite, putem procesa informatiile tale personale fara stiinta sau consimtamantul tau, in conformitate cu regulile mentionate.

Dezvaluirea datelor personale

Dezvaluirea datelor tale personale catre terte parti are loc in majoritatea cazurilor pentru a indeplini obligatiile contractuale: pentru confirmarea, procesarea si livrarea comenzilor plasate pe site, pentru  rezolva reclamatiilor, pentru aplicarea legii. Dorim sa te informam ca transmitem catre terti doar informatiile de care au nevoie pentru a-si indeplini serviciile specifice si comunicam acestora sa respecte securitatea datelor tale personale in conformitate cu legea si sa le utilizeze exclusiv in indeplinirea scopurilor specificate in conformitate cu instructiunile HELENAS. Tertii carora le putem dezvalui datele tale personale sunt: furnizori de servicii de curierat, furnizori de servicii de e-mailing, furnizori de servicii de analiza comportamentala (Google Analytics), Serviciile Antifrauda, furnizori de servicii IT, furnizori de servicii social media, furnizori de servicii de asistenta juridica.

Datele tale nu sunt vandute catre parti terte.

Unde sunt stocate datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal colectate sunt transmise si stocate pe servere securizate localizate in Uniunea Europeana si astfel iti exprimi acordul pentru acest mod de stocare, procesare si/sau transfer.

Prin inregistrarea contului pe site-ul www.helenas.ro si prin acceptarea Politicii de confidentialitate, iti exprimi acordul la procesarea datelor cu caracter personal in propriul sistem informatic, atat manual cat si automat, in conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale.

Ne angajam sa aplicam toate masurile tehnice si organizatorice pentru asigurarea securitatii datelor tale personale, protejarii lor impotriva distrugerii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat asupra lor insa trebuie avut in vedere faptul ca transmiterea de informatii prin intermediul internetului nu este complet sigura; cu toate masurile luate, HELENAS nu poate garanta securitatea datelor tale transmise pe site-ul nostru, orice transmisie fiind pe propriul tau risc.

HELENAS depune toate eforturile pentru a securiza datele cu caracter personale pe care ni le furnizezi, apeland la masuri precum securizarea retelei, securizarea transferurilor de date, utilizarea de firewall-uri si a metodelor de criptare actualizate, securizarea accesului si controlului la datele cu caracter personal.

Pe ce perioada pastram datele tale cu caracter personal?

HELENAS pastreaza datele tale cu caracter personal doar pentru perioada cat este necesara pentru a-si desfarura activitatea, in functie de obligatiile noastre legale sau in functie de orice alt temei in baza caruia folosim informatiile (acordul tau, obligatii contractuale, interese legitime). Astfel, informatiile log-urile serverului sunt pastrate pentru o perioada de 6 luni, informatiile privind comenzile plasate sunt pastrate pentru o perioada de sase ani de la incheierea exercitiului financiar in care ai plasat comanda, in conformitate cu obligatia noastra legala de a pastra inregistrari in scopuri fiscale; informatiile privind corespondenta fie prin e-mail, fie prin intermediul formularului nostru de contact sau telefonic, vor fi pastrate atat timp cat este necesar sau pana la solicitarea ta expresa de a-ti sterge datele, ce va fi aplicata in mod coroborat cu obligatiile legale stabilite in sarcina noastra;  informatiile pe care le-ai folosit pentru a te inscrie la newsletter-ul nostru vor fi pastrate pe perioada nedeterminata sau pana te dezabonezi ori daca decidem sa anulam serviciul nostru de newslettere.

Ce drepturi ai conform Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016?

Dreptul de acces - dreptul de a obtine o confirmare din partea HELENAS ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, dreptul de a accesa gratuit datele pe care le detinem despre tine, inclusiv informatii despre motivul si modul in care le utilizam precum si modul in care am obtinut informatiile si perioada in care vor fi folosite.

Dreptul la portabilitatea datelor - dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie - dreptul de a te opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, ai dreptul de a te opune prelucrarii in orice moment.

Dreptul la rectificare - dreptul la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal incomplete sau inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

Dreptul la stergerea datelor sau dreptul de a fi uitat - dreptul de a cere HELENAS sa iti stearga datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate; dorim sa te informam ca acest drept poate fi exercitat numai in anumite circumstante si, in situatia in care ne ceri acest lucru iar noi nu vom fi in masura sa facem acest lucru, iti vom aduce la cunostinta motivele.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii - dreptul de a contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care HELENAS nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.

In cazul in care utilizam/stocam informatii despre tine in urma acodului tau, ai dreptul sa iti retragi acordul in orice moment.

Toate aceste drepturi pot sa fi exercitate printr-un email sau cerere scrisa, semnata si datata, transmisa la sediul nostru.

Ai dreptul sa renunti la utilizarea de catre HELENAS a informatiilor tale in scopul de marketing direct.

Pentru exercitarea oricaror drepturi legale, poti sa ne contactezi scriindu-ne la adresa: Iasi, Tomesti, Chicerea, str. Iasomiei nr. 23 sau sa ne trimiti un e-mail la adresa: suport.clienti@helenas.ro 

Ai dreptul, in orice moment, sa depui plangere la autoritatile nationale competente, daca vei considera ca nu respectam legislatia privind utilizarea si stocarea datelor cu caracter personal pe care ni le furnizezi sau pe care le colectam despre tine.


Politica de utilizare Cookie-uri

HELENAS utilizeaza module Cookie pentru a imbunatati experienta ta pesite-ul www.helenas.ro si prin prezentul document publica Politica de utilizare a Cookie-urilor de catre aceasta.

Pentru o mai buna intelegere asupra acestor module, HELENAS prezinta in acest document ce sunt Cookie-urile si la ce sunt utile.

Un Cookie este un fisier de dimensiuni mici, ce consta intr-un sir de litere si cifre si care va fi stocat, cu acordul tau, pe dispozitivul utilizat la navigarea pe site-ul HELENAS (calculator, telefon, tableta, etc) de catre servere de pagini web (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome), fiind complet inofensiv (nu contine programe software, malware, virusi sau spyware si nici nu poate accesa informatii de pe hard disc-ul dispozitivului utilizat). Scopul lui este acela de a te diferentia de alti Utilizatori/Cumparatori ai HELENAS prin prezentarea informatiilor de pe Site intr-un mod relevant, conform cu preferintele tale, oferind o experienta personalizata la utilizarea Site-ului. Pe langa acest scop, Cookie-ul mai este utilizat in vederea imbunatatirii performantei, functionarii, structurii si continutului Site-ului prin colectarea informatiilor legate de mesaje de eroare aparute la utilizarea Site-ului, functionarea defectuoasa, incarcarea cu intarziere sau incarcarea partiala a paginilor web etc. Toate aceste informatii colectate nu implica identificarea ta (a Utilizatorului), ci sunt doar statistici pe baza carora HELENAS va crea versiuni imbunatatite ale Site-ului.

HELENAS utilizeaza urnatoarele Cookie-uri:

  • Cookie-uri strict necesare pentru functionarea site-ului - sunt acele cookie-uri care iti permit să te conectezi în zonele securizate ale site-ului, sa utilizezi un cos de cumparaturi sau sa folosesti serviciile de facturare;
  • Cookie-uri pentru analiza si statistici - cu ajutorul lor putem recunoaste si calcula numarul Utilizatorilor precum si  comportamentul acestora pe site, fiind utilizate de HELENAS in vederea identificarii eventualelor probleme si imbunatatirii performantei, functionarii, structurii si continutului Site-ului;
  • Cookie-uri de functionalitate - acestea te recunosc atunci cand revii pe site si ne ajuta sa-ti personalizam continutul si sa te intampinam cu preferintele salvate de tine;
  • Cookie-uri de targeting si publicitate - aceste cookie-uri inregistreaza vizitele tale pe site-ul HELENAS, paginile vizitate si link-urile accesate si le utilizam pentru a afisa publicitate si pagini de pe site cat mai relevante pentru tine.
In cazul in care nu doresti sa primesti module Cookie in timp ce navighezi pe site-ul www.helenas.ro, poti modifica setarile browserului pentru a fi notificat atunci cand se primesc module Cookie sau poti opta pentru restrictionarea ori blocarea acestora. Limitarea acestor module pot afecta anumite functionalitati ale paginii web.
Aboneaza-te la eleganta