Cum deosebim o bijuterie cu perle autentice de una cu perle artificiale?

Cum deosebim o bijuterie cu perle autentice de una cu perle artificiale?

30 May 2017 Helenas
Cum deosebim o bijuterie cu perle autentice de una cu perle artificiale?

Cine nu are sau nu-si doreste macar o bijuterie cu perla? Daca perla e si naturala, deja avem un alt “self-esteem”, nu?

In trecut doar anumite persoane purtau perle (naturale, evident): cei care isi permiteau –regi, maharajahi, printi, faraoni - dar mai ales sotiile lor, si/sau cei care aveau rangul “potrivit” – in Roma antica doar aristocratii aveau dreptul sa poarte perle. (Sursa: Wikipedia)

Cu trecerea timpului cererea pentru bijuteriile cu perle a luat amploare, prin urmare a fost inevitabil sa nu apara imitatiile de perle - perlele artificiale sau sintetice, confectionate fie din plastic acoperit cu un strat subtire si lucios, fie din sticla (Swarovski), toate avand forma perfect rotunda si aceeasi dimensiune.

Pentru a deosebi perlele naturale de imitatii, in primul rand analizam forma, suprafata si culoarea lor: perlele naturale nu au suprafata perfecta, nici forma perfect rotunda si nici nu au exact aceeasi dimensiune. In ceea ce priveste culoarea, perlele naturale au propria nuanta de culoare, fiind greu de gasit intr-un sirag de perle exact aceeasi nuanta la doua dintre ele, chiar daca sunt toate albe. De asemenea, perla va fi simtita rece pe piele, spre deosebire de cea din plastic spre exemplu, care va fi simtita calda, dar mai calda decat cea din sticla.

Un alt test poate fi facut chiar cu ajutorul dintilor: prin frecarea usoara a perlei naturale de suprafata unui dinte, se va simti usor aspra, nisipoasa la miscare, spre deosebire de o perla din plastic, care se va simti foarte fina.

Greutatea ne poate spune daca o perla este naturala sau imitatie: perla de plastic este semnificativ mai usoara decat cea naturala iar cea de sticla este mult mai grea.

Acestea sunt doar cateva modalitati simple si la indemana oricui de a verifica veridicitatea unei perle insa exista mai multe metode, unele dintre ele mai complexe, ce presupun fie folosirea microscopului, fie folosirea unor anumite substante sau procedee chimice la care apeleaza specialistii in domeniu.

Trecand in revista metodele enumarate mai sus putem concluziona ca un sirag de perle, fie el colier, bratara, sau orice bijuterie cu perle, daca are perlele perfecte ca si forma, dimensiune, culoare, daca sunt foarte usoare sau foarte grele, are sanse foarte mari sa nu aiba perle naturale ci imitatii.

Produse recomandate
Inel argint cu 8 perle de cultura si cristale de Cubic Zirconia

Inel din argint 925 cu cristale Cubic Zirconia si 8 perle de cultura albe, placat cu RodiuImbinarea ..

 
Colier din argint cu perle de cultura si cristale din sticla

Colier elegant din argint 925 cu perle de cultura albe si cristale din sticla insirate pe fire de ma..

 
Bratara argint sirag dublu de perle

Bratara din argint 925 cu doua siraguri de perle de cultura forma neregulata de culoare alba; dimens..

 
Set frunze marcasite si perle

Set elegant cercei si pandantiv din argint 925, model cu frunze din marcasite si perle de cultura de..

 
Aboneaza-te la eleganta