Bijuteria cu perle – accesoriul unui stil impecabil ce nu se demodeaza

Bijuteria cu perle – accesoriul unui stil impecabil ce nu se demodeaza

04 May 2017 Helenas
Bijuteria cu perle – accesoriul unui stil impecabil ce nu se demodeaza

Intr-o lume a vitezei in care schimbarea nici nu a inceput a se realiza ca deja incepe alta schimbare, perlele, se pare, ca au un statut bine ancorat, avand valoare in orice etapa sau perioada ne-am afla.

Este adevarat ca moda si gusturile au parcurs de-a lungul timpului schimbari semnificative iar bijuteriile au avut parte, prin urmare, de modificari de forma, volum, calitate, cantitate si nu numai, insa perlele au innobilat si fac parte in continuare din accesoriile “must have” ale unei femei.

Fiind singura piatra pretioasa creata de o vietate, utilizata de bijutieri exact in forma sa naturala, fara a avea nevoie de slefuire sau prelucrare, perla este considerata simbolul puritatii si a frumusetii naturale.

Istoria ne dezvaluie faptul ca perla (margaritarul) era vazuta ca o sursa de noroc si fericire pentru cei ce o purtau, majoritatea culturilor avand cate o semnificatie pozitiva pentru acestea: simbolul virginitatii, simbolul intelepciunii, puterii si demnitatii, simbolul fertilitatii, simbolul statutului social, simbolul puterii si chiar simbolul seductiei. Din momentul descoperirii ei, plecand de la diverse traditii si ritualuri in care se aduceau perle cadou in semn de pretuire, perla a avut o ascensiune continua, ajungand sa fie considerata “regina pietrelor pretioase si piatra pretioasa a reginelor”.

O brosa, un inel, un colier, un pandantiv, un cercel, o bratara “asezonat(a)” cu perle dau un aer de eleganta persoanei ce le poarta. Celebritati precum Regina Angliei, Elizabeth Taylor, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, printesa Diana, Grace Kelly, faimoasa Coco Chanel si nu numai, au purtat in nenumarate ocazii, bijuterii cu perle.

Clasic sau non-conformist, vintage sau modern, un sirag de perle iti poate schimba imaginea, atitudinea, si chiar starea de spirit.

“A woman needs ropes and ropes of pearls.” (Coco Chanel)Produse recomandate
Cercei rotunzi cu perla alba

Cercei din argint 925 model simplu cu perla mare de culoare alba; sistem de prindere tip surub..

 
Aboneaza-te la eleganta